logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Welkom bij

De Helden van Kien

De Helden van Kien is sinds 2016 een uniek horecapaviljoen gelegen in een gebied met een rijke geschiedenis. In de natuurrijke omgeving is er altijd genoeg te beleven. De keuken werkt met streekproducten uit eigen moestuin. Je bent welkom voor lunch, diner, borrel, partijen, vergaderingen, workshops en nog veel meer!

De Helden van Kien

Dit maakt ons uniek
Gallery Image 0

Uniek pand

De natuurlijke architectuur en het duurzame karakter van het gebouw maken het pand uniek en karakteristiek. Sinds 2016 vervult De Helden van Kien een fotogenieke rol in het Streekpark Kienehoef.

Kom je deze bouwkunst bekijken?

Lees meer
Gallery Image 1

Rijke geschiedenis

Jacob Kien legde 2 eeuwen geleden de grondslag voor een bruisend gebied. Vele jaren later komt zijn droom in vervulling; een prachtige ontmoetingsplek met goede werkgelegenheid waar iedereen welkom is.


Kom je de geschiedenis beleven?

Lees meer
Gallery Image 2

Natuurrijk

In de natuurrijke omgeving van Streekpark Kienehoef vind je De Helden van Kien en Kinderboerderij Kienehoeve. Samen vervullen zij op een prachtige manier een poortfunctie binnen het netwerk van Het Groene Woud. Bovendien werkt onze keuken met heerlijke, verse producten uit eigen moestuin.


Kom je van de natuur genieten?

Lees meer
Gallery Image 4

Streekproducten

Met De Boeren van Kien zijn we gestart met onze eigen duurzame kringloopboerderij! Uiteraard zijn al onze producten terug te vinden op onze lunch en diner kaart en in de boederijwinkel bij Hoeve Arbeidslust.

Lees meer
Content Image 1

De Helden van Kien

  • 1740
  • 1763
  • 2016
  • Heden

Op 15 mei 1740 werd in Utrecht een jongetje geboren. Hij zou later heel belangrijk worden voor wat wij nu kennen als ‘de Kienehoef’.

De jongen heette Jacob Kien. Hij werd geboren in een Utrechtse regenten familie en groeide op tot de stadhouder van Peelland. Hij misbruikte zijn functie om stukken grond te bemachtigen.

Jacob had een droom. Hij droomde van een eigen plek op zijn landgoed. Een plek van vrijheid, waar de bevolking na de gedane arbeid samen kon komen en kon genieten van de mooie, groene omgeving van Sint-Oedenrode en haar streekproducten.

Hij zette zijn invloed in voor het welzijn van de omwonende mensen en kocht nieuwe hoeven genaamd Stroetbolle en Vogelenzang. Hier behoorde later Arbeidslust (in de volksmond Kienehof) ook bij. Op Hoeve Arbeidslust, nu ook wel Kinderbos genoemd, bouwde hij een zomerverblijf verbonden met een pachtserwoning.

Hoeve Arbeidslust heet zo om aan te geven dat deze grond enkel door middel van arbeid enig profijt kon opleveren. Er werd daardoor een landgoed ingericht, een boerderij gebouwd en later dus een heerschap huis wat het zomerverblijf was. Hoeve Arbeidslust moest een voorbeeld worden voor de ontwikkeling van het gebied, de economische vooruitgang en vooral de ontwikkeling van welzijn.

Enthousiast, geïnspireerd en geduldig wachtte Jacob af. Hij zag de harde werkers het gebied ontginnen en klaarmaken voor heerlijke streekproducten. Hij wist dat zijn dromen tijd en ruimte nodig hadden, maar daar, aan het einde van de horizon zag hij het. In de verte stonden De Helden van Kien kaar om zijn droom waar te maken. Het was nu slechts een kwestie van tijd…

Via een werveling van de wind kwam Jacob’s droom in Streekpark Kienehoef terecht. Meer dan 2 eeuwen nadat hij durfde te dromen kwam alles samen. De Helden van Kien werd een plek van verbinding, met fijne mensen. Een plek om van te houden en om van te genieten na het harde werken. Een plek om keer op keer naar terug te keren. Precies zoals Jacob Kien het al die jaren geleden voor zich zag.

Tot op de dag van vandaag leeft de droom van Jacob Kien voort, alleen dan in een iets moderner jasje. Om iedereen te laten meegenieten van deze droom hebben de Helden van Kien ervoor gezorgd dat niet alleen de mensen in Sint-Oedenrode kunnen smullen van de streekgerechten, maar ook mensen uit omliggende gebieden dankzij de nieuwe online webshop. Het prachtige busje ‘de Bezorgheld’ brengt de bestellingen met veel plezier aan huis. Bovendien komen gasten van heinde en verre om ons nieuwste experiment uit te proberen, namelijk zelf te bestellen door middel van een QR code.

Gallery Image 0
Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 6